donderdag 17 januari 2013

Persbericht aanbieden Koudekerkse ansichtkaarten over het winkelcentrum aan wethouder Haarman

Een aantal inwoners uit Koudekerk aan den Rijn heeft in samenwerking met de SP een kaartenactie gehouden. Met deze actie vroegen zij de mening van inwoners over de toekomst van de winkels in het dorpscentrum van Koudekerk aan den Rijn. Inwoners konden aangeven of de winkels in de toekomst moeten verhuizen naar het Rijnpark of dat de winkels in het centrum moeten blijven en het winkelgebied moet worden opgeknapt.

De initiatiefnemers van deze actie overhandigen de kaarten op maandag 28 januari aan wethouder Herman Haarman om 19.45 uur in het gemeentehuis Rijnwoude. Aansluitend vindt er om 20.00 uur een extra commissievergadering Ruimtelijke Zaken plaats. Tijdens deze vergadering geven betrokken ondernemers een presentatie over de centrumplannen van Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Benthuizen). Dit is het enige agendapunt van deze commissievergadering zodat er veel ruimte is voor opinie en discussie. Kijk voor de agenda van de commissievergadering in de Rijnwoude Koerier of op www.rijnwoude.nl.

De centrumplannen zijn een afgeleide van de visie Energieke Kernen. In 2011 heeft de gemeente Rijnwoude, samen met inwoners, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en regionale partners een visie Energieke Kernen opgesteld. Belangrijk onderdeel uit deze visie is het verbeteren van de dorpsharten door het realiseren en behouden van onder andere een goed niveau winkelvoorzieningen.

1 opmerking:

Rijnwoude Blog zei

In de visie Energieke Kernen wordt een verhuizing van de Koudekerkse winkels naar een nieuwe locatie voorgesteld. Deze visie blijkt echter in 2011 al snel niet te worden gedeeld door een aanzienlijk deel van de Koudekerkse bevolking. Dit mondde einde 2012 uit in een duidelijk signaal aan de Rijnwoudse politiek.