dinsdag 13 maart 2012

Gevaarlijke situatie tijdelijke uitrit ventweg Rijndijk in Hazerswoude Rijndijk

Vanwege de bouw van een appartementencomplex is een tijdelijke uitrit van de ventweg van de Rijndijk in Hazerswoude Rijndijk, ter hoogte van supermarkt Hoogvliet, ingesteld. Deze uitrit komt uit in in de bushalte. Vanwege geparkeerde auto's in de vakken op de ventweg wordt het zich aan automobilisten onttrokken die de hoofdrijbaan van de Rijndijk willen oprijden. Voorts blokkeren lijnbussen elk uur lijnbussen de uitrit tijdelijk.

Op de hoofdrijbaan zijn vanuit de richting van de rontonde bij de Koudekerkse brug geen markeringen aangebracht dat een uitrit wordt genaderd, en is de waarschuwingsbebording dusdanig dat deze voor de automobilisten nauwelijks leesbaar is.

Inmiddels blijkt dat een toenemend aantal automobilisten vanuit de tijdelijke uitrit ook linksaf slaan, richting de rotonde bij de Koudekerkse brug.
Hierbij wordt de verplicht gestelde rijrichting genegeerd, evenzo een doorgetrokken streep op de hoofdrijbaan, en ontstaan levensgevaarlijke situaties.

Uitgaand van de huidige boetetarieven zouden 2 boetes, respectievelijk € 85, en € 220 = € 305 kunnen volgen.

Automobilisten die richting de rotonde bij de Koudekerkse brug willen rijden worden geacht de rotonde bij het Frederik van Eedenplein te gebruiken.

Inmiddels ergeren automobilisten die hun weg volgen op de Rijndijk zich openlijk over de meervoudige overtredingen die worden begaan, en het gevaar dat dit voor het verkeer oplevert.

De situatie doet zich pal tegenover het Gemeentehuis van Rijnwoude voor, en is de Gemeente, mede door de meldingen, afdoende bekend met de omstandigheden.

Geen opmerkingen: