woensdag 18 juli 2012

Verkeerszuil verplaatst in de Koudekerkse Dorpsstraat

In de Koudekerkse Dorpsstraat, ter hoogte van de wegversmalling bij het voormalige rouwcentrum, is op maandag 16 juli 2012 een verkeerszuil verplaatst van de noordelijke naar de zuidelijke rijbaan. Voorts is de voorrangsregeling komen te vervallen. Weggebruikers werden door deze wijzigingen overvallen, en ontstaan met regelmaat gevaarlijke situaties.

De Gemeente Rijnwoude heeft deze verkeersmaatregel niet gepubliceerd. Op een wijziging van verkeersregels, en de inrichting van een weg, rust een verplichting. De motivering dat dergelijke aankondigingen in het plaatselijke weekblad niet worden gelezen snijdt geen hout.

Daar waar eerst sprake was van een duidelijke situatie, is het nu een kwestievan het recht van de sterkste geworden. Levensgevaarlijk is de plaatsing van de verkeerszuil kort na de versmalling. Hier dient het verkeer vanuit de richting Leiderdorp te wachten op het tegemoetkomende verkeer, maar komt het verkeer uit beide richtingen vast te staan bij de versmalling, of passeert elkaar daar rakelings.

Bedrijven die van de route met ook zwaar materieel gebruik maken melden ongerust te zijn over de veiligheid van het eigen personeel, en de andere verkeersdeelnemers.

Het plaatsen van een verkeerszuil direkt na een versmalling lijkt uniek te zijn. Niemand kan zich een gelijkluidende situatie elders herinneren.

Inwoners van Koudekerk vinden dat de verkeersveiligheid in, en de bereikbaarheid van de kern door toedoen van bevreemdend, en onuitlegbaar beleid van de Gemeente Rijnwoude, steeds verder verslechtert.

Geen opmerkingen: