zaterdag 6 april 2013

Belangrijke voorzieningen concentreren in het gebied Prins Bernhardstraat in Koudekerk

Naar nu de tijd vordert blijkt de verbouwing van Rhijndael nog grotere gevolgen te hebben voor Koudekerk dan aanvankelijk al werd vermoed. De vele activiteiten, zoals deze destijds in de recreatiezaal werden gehouden, zijn op een enkele uitzondering na verplaatst naar een andere locatie, of vinden geen doorgang meer. Ook blijken voorzieningen die in Rhijndael gehuisvest waren niet meer terug te kunnen keren.

De huidige, volledig nieuw ingerichte reacreatieruimte van Rhijndael is nauwelijks nog geschikt voor activiteiten, behoudens kleinschalige. Een aantal grootschaligere activiteiten die destijds wel in de gesloopte reacreatiezaal konden worden gehuisvest zijn verplaatst naar vrijetijdscentrum de Ridderhof. De ligging hiervan brengt telkens wel een logistieke operatie teweeg om de ouderen te brengen en te halen.

In de omgeving Prins Bernhardstraat wordt gezocht naar een locatie die een aantal voorzieningen moet gaan huisvesten. De Prins Bernhardstraat wordt door Koudekerkers als het centrale punt van het dorp beschouwd, en is bereikbaar voor veel ouderen.

In goed overleg wordt nu naar een oplossing gezocht. Het concentreren van voorzieningen in het gebied Prins Bernhardstraat kan ook een positieve invloed hebben op het winkelbestand, waardoor het gebied een multi funcioneel karakter kan krijgen. Een situatie waarmee meer partijen hun voordeel kunnen doen.

De wijze waarop dit overleg tot stand is gekomen mag een verademing worden genoemd ten opzichte van de wijze waarop de discussie is gevoerd met betrekking tot de door Koudekerkers in grote meerderheid niet gewenste verplaatsing van een aantal winkels naar de Weidedreef.

Tijdens de vergadering van de Commissie Ruimtelijke Zaken op 28 januari 2013 is afgesproken dat voor de zomer vanuit de Koudekerkse winkeliers een gedegen plan zal gaan worden gepresenteerd, waarbij de Gemeente bijdraagt in het herinrichten van de openbare ruimte.

Een plan van de winkeliers dat een realistisch weergaven zal moeten weergeven over waaraan in Koudekerk behoefte is.

Over het meedenken van de winkeliers over mogelijkheden om voorzieningen in het gebied te huisvesten leeft in Koudekerk dan ook een verwachtingspatroon.

Geen opmerkingen: