woensdag 29 mei 2013

Koudekerk heeft genoeg van de haperingen van de Koudekerkse brug

Sinds de in gebruikneming van de gerenoveerde Koudekerkse brug in december 2012 is het kommer en kwel. De brug hapert met regelmaat. De ene keer gaan de slagbomen niet meer omhoog, dan ander keer gaat de brug niet meer naar beneden.

Op dinsdagmiddag 28 mei 2013 om 15.45 was het weer zover. De slagbomen openden niet meer. Hierdoor ontstonden uit alle richtingen in Koudekerk, en hazerswoude Rijndijk, enorme files. Pas om 17.45 lukte het technici om de slagbomen weer te openen. In de avond ontstonden er wachttijden die opliepen tot een kwartier.

Rond 20.00 was het scheepvaart verkeer nog gestremd, en lagen schepen afgemeerd.

Verkeer vanuit Leiderdorp koos er voor om via de linkerbaan de route via Alphen aan den Rijn te kiezen om naar de andere oever van de Oude Rijn te rijden. Aangekomen bij de 's Molenaarsbrug bleek ook deze brug defect. 1 van de brugdelen kon niet meer worden gesloten.

Hierdoor werd, mede gezien de lange files, Koudekerk onbereikbaar. Grote zorgen ontstonden voor het geval zich een calamiteit zou voordoen.

Deze situatie kan niet langer. Het regelmatige haperen van de Koudekerkse brug kan niet meer als overmachtsituatie worden aangemerkt.

Van de Gemeente Rijnwoude wordt verwacht dat er adequaat wordt gehandeld, en dat de situatie van 28 mei 2013 zich niet meer herhaalt.

Ook wordt van de Gemeente Rijnwoude verwacht dat de bevolking, en de bedrijven die telkens op extra kosten worden gejaagd, worden geinformeerd.

Koudekerk heeft er schoon genoeg van.

Geen opmerkingen: