zondag 22 november 2009

Gevolgen afsluiting Ericalaan voor Koudekerk overschat

De Gemeente, en de klanbordgroep die zich bezig houdt met het verkeersveiliger maken van de Hondsdijk, Dorpsstraat en de Hoogeward, hebben zich fors vergist in de gevolgen van de afsluiting van de Ericalaan in Leiderdorp voor het verkeer in Koudekerk.
Doordat het verkeer via de Achthovenerweg, Hondsdijk en Dorpsstraat (west) fors is gereduceerd, is er (achteraf) geen enkele reden voor de onstane zorgen geweest. In de de Hoogewaard is het door de afsluiting van de Ericalaan ook rustiger geworden, maar heeft het verkeer zich duidelijk naar de route Hoorn, Rijndijk via het buurtschap Groenendijk verplaatst, waardoor het buurtschap Groenendijk fors belast wordt.

De verkeersregelaars bij de Koudekerkse brug zijn vrijwel continu werkloos, maar regelen soms uit verveling een geringe verkeersstroom, waardoor er wel files ontstaan. De regelaars zijn ingezet, omdat er een totaal verkeerde inschatting van de gevolgen van de afsluiting van de Ericalaan is gemaakt.

De lastige en hobbelige slinger door het oude dorp van Leiderdorp is zeer oncomfortabel, en loopt het verkeer op de kruising Acacialaan, Hoogmadeseweg telkens vast, vanwege verkeersopstoppingen bij de Leiderdorpse "Stieren" brug. Hierdoor wordt ook door Koudekerkers uitgeweken naar de Rijndijk. Niet reeel te noemen is de verwachting die de Gemeente uitspreekt om via de N11 naar Leiden te rijden. Deze route is qua omrijden, en het regelmatig optreden van files bij de aansluiting met de A4 geen alternatief.

Geen opmerkingen: