vrijdag 22 juli 2011

Problemen na renovatie plantsoenen Hazerswoude Rijndijk door kleilaag

In de in 2010 gerenoveerde plantsoenen in Hazerswoude Rijndijk zijn problemen van diverse aard ontstaan vanwege de kleilaag.

Beplanting is weggerot vanwege het feit dat na regenval water in de perken blijft staan. De ondoordringbare kleilaag is hiervan de oorzaak.
Ook is er met regelmaat wateroverlast omdat regenwater vanaf het gazon naar het voetpad stroomt, de kolk niet kan worden bereikt omdat de wortels van een boom de bestrating opdrukt, en hierdoor een dam opwerpt.

Onder het plantsoen is drainering aanwezig, die echter verstopt is geraakt. Het herstel van de verstopping echter zou echter betekenen dat vanwege de niet gescheiden riolering de aanwezige riolering de toename van het regenwater niet aankan, en wateroverlast tot in de aangrenzende woningen kan veroorzaken.

De Gemeente Rijnwoude is een onderzoek naar de situatie van de bodem gestart, onder andere door boringen. Hierbij wordt voorzichtig te werk gegaan omdat onder de kleilaag wellicht onder druk staand grondwater aanwezig is.

Toegezegd is dat de bewoners van de aangrenzende woningen worden ingelicht over de omstandigheden, en voor welke oplossing gekozen gaat worden, zodat het plantsoen alsnog dusdanig wordt ingericht, zoals deze in het renovatieplan werd bedoeld.

Geen opmerkingen: