maandag 11 juli 2011

Geruchten over voorstel tot het dempen van de vijver in Koudekerk wekken onrust

In Koudekerk worden toenemende geruchten waargenomen over een voorstel van Albert Heijn om de vijver in de Prinses Wilhelminastraat te dempen ten behoeve van de aanleg van een parkeerplaats.

Algemeen bekend is dat de huidige “tijdelijk” door Albert Heijn aangelegde, en veelal vrijwel leegstaande parkeerplaats een doorn on het oog is van de omgeving. Het opofferen van 2 woningen ten behoeve hiervan leidde tot evenzo tot onbegrip.

Albert Heijn is vanuit de Koudekerkse bevolking banaderd om de vrijgekomen grond te benutten voor opslag, waaronder een koelruimte, om zo ook in de ochtenduren, vanwege de late aanlevering van versproducten, de klanten niet teleur behoeven te stellen.

De vijver in de Prinses Wilheminastraat wordt door geboren en getogenen bijna als een monument gezien, en zal er, indien daadwerkelijk sprake is van een voorstel tot het dempen hiervan, zeker geprotesteerd gaan worden. Dit gaat dus niet zo maar gebeuren!

Positief punt is dat Albert Heijn kennelijk niet meer uitgaat van een verhuizing naar het nog te bouwen Rijnpark, maar zich een onderdeel vindt van plannen die leiden tot een nieuw winkelgebied waarvan de huidige locatie deel zal gaan uitmaken. Een voorstel is om het gebied waar nu de bassischool de Rijnschans is gevestigd hierbij te betrekken.

Ook een gezondheidscentrum, waaronder de huisartsenpraktijk, zou in deze omgeving gehuisvest kunnen worden.

Over parkeergelegenheid moet worden nagedacht, maar handen af van de vijver in de Prinses Wilhelmianstraat!

Geen opmerkingen: