maandag 23 april 2012

Vrees voor vergroting parkeerproblematiek Guido Gezellestraat Hazerswoude Rijndijk

Plannen voor de bouw door Habeko Wonen van een appartementencomplex in de Potgieterlaan tegenover de flat in de Guido Gezellestraat hebben geleid tot onrust over de gevolgen voor de parkeersituatie, die inmiddels zeer problematisch is.

De parkeerproblematiek is snel toegenomen nadat ouderen de flat hebben verlaten, en jonge gezinnen er naar toe verhuisden. De ouderen bezaten nauwelijks nog auto's terwijl de jonge gezinnen soms meerdere auto's bezitten.

Bijkomende factor is dat de garages van de flat, dan wel als opslag worden gebruik, dan wel door de eigenaar, GB Vastgoed, zijn verhuurd aan niet in de omgeving woonachtigen. De garages worden hierdoor nauwelijks nog ten behoeve van het parkeren van auto's gebruikt.

Het blok woningen aan de noordzijde van de Potgieterlaan, waarvoor het appartementencomplex voor in de plaats moet komen, wordt verhuurd middels een kort lopend huurcontract. Woningen die leeg komen te staan worden inmiddels dichtgetimmerd. Hierdoor dreigt verpaupering. De tuinen van de betreffende woningen worden reeds sinds enkele jaren niet meer bijgehouden.

Het betreffende blok woningen is, in tegenstelling tot de overige woningen in de Potgieterlaan, die in eigendom zijn van Habeko Wonen, niet gerenoveerd, omdat destijds de grond in het kader van de Centrumplannen was bestemd voor een brede school. De betreffende plannen zijn nooit tot een uitvoering gekomen, en heeft Habeko Wonen besloten het blok woningen af te breken, en over te gaan tot nieuwbouw.

Hoewel inpandige parkeerplaatsen zijn voorzien, blijkt zoals elders, dat bezoekers een parkeerplaats op de openbare weg dienen te zoeken.

De omgeving wil dan zowel Habeko Wonen, als de Gemeente Rijnwoude, wellicht in een later stadium de nieuwe fusiegemeente, voorhouden dat de bouw van een appartementencomplex niet mag leiden tot het ontstaan van een onmogelijke parkeersituatie.

Geen opmerkingen: