woensdag 4 mei 2011

Verkeersmaatregelen Koudekerk belemmeren bereikbaarheid kern voor de bewoners zelf

De Gemeente Rijnwoude start in Koudekerk met het uitvoeren van een aantal verkeersmaatregelen die de bereikbaarheidv an de kern kunnen gaan hinderen.

Op een reeks punten worden versmallingen aangebracht die het verkeer fors kunnen gaan belemmeren, of zelfs kunnen gaan vastzetten, en is het maar de vraag of het doel hiervan: het indammen van het sluipverkeer vanuit Alphen, wordt bereikt.

Het tijdens werkdagen van 7.00 – 19.00 permanent in werking stellen van de stoplichten bij de Koudekerkse brug kan gaan inhouden dat de gevolgen tot in Hazerswoude Rijndijk merkbaar zullen gaan worden. De huidige positie van het stoplicht in de Bruggestraat veroorzaakt met regelmaat opstoppingen op het brugdek van de Koudekerkse brug. Een verplaatsing van de stoplichten naar de Hazerswoude Rijndijkse zijde is een reeks van jeren geleden nadrukkelijk vanuit de bevolking geopperd, maar werd door de Gemeente Rijnwoude resoluut afgewezen, en is nu plotseling als een idee vanuit de Gemeente zelf naar vore gebracht.

Kind van de rekening zijn de fietsers, die het sinds de plaatsing van de stoplichten al flink te verduren hebben gekregen.

Het verkeer van rechts voorrang, en de maximaal toegestane snelheid van 30 kilometer per uur wordt in de Hoogewaard massaal genegeerd, en veroorzaken deze verkeersmaatregelen mede hierdoor een uiterst onveilige situatie.

De vrees leeft dat met name een toename van verkeer op de Rijndijk in Hazerswoude Rijndijk zal gaan ontstaan. In relatie met verkeers belemmerende werkzaamheden ter hoogte van het viadukt van de A4 in Leiderdorp zal ook het buurtschap Groenendijk een toenemende verkeersstroom gaan ervaren. Deze toename is al enige tijd gaande.

Feit is dat verkeer altijd een weg vindt, en dat de Hoogewaard en de Dorpsstraat in Koudekerk hoe dan ook een onderdeel hiervan vormt.

Geen opmerkingen: