woensdag 23 februari 2011

Busdienst Connexxion Hazerwoude Dorp via Hazerswoude Rijndijk naar Leiden verslechterd

De busdienst van Connexxion van Hazerswoude Dorp via Hazerswoude Rijndijk en Zoeterwoude Rijndijk naar Leiden is sinds de nieuwe dienstregeling, die op 12 december 2010 is ingegaan, fors verslechterd.

De 1e bus richting Leiden vertrekt vanaf de halte Gemeneweg/Potgieterlaan om 5.45. De volgende om 6.30 vanaf de halte Rijndijk/Gemeneweg. De ritten van 6.05 en 6.20 (Gemeneweg/Potgieterlaan) zijn vervallen. Voor veel passagiers is de bus van 5.45 veel te vroeg, maar redden zij het niet op tijd op het werk te komen, of een aansluiting te halen op station Leiden met de bus van 6.30.
De aansluiting van de lijnen 186 en 187 op de halte Leiderdorpse Brug naar het Rijnland ziekenhuis is komen te vervallen, wat voor passagiers uit Hazerswoude Dorp een forse reisverlenging inhoudt, in combinatie met het omrijden via Grote Polder en Roomburg.
De passagiersstroom richting Zoeterwoude Rijndijk en Hazerswoude Rijndijk concentreert zich nu vrijwel volledig op lijn 169. Hierover werd een melding ontvangen van een ondernemer van het Levendaal in Leiden. Overvolle 169 en matig bezette 186/187.
De lijnen 186/187 en 169 rijden niet meer gespreid maar gedurende het overgrote deel van de dag kort achter elkaar.

Een groep gebruikers van de route zijn nu gedwongen om voor alternatief vervoer te kiezen, wat de doelstelling van het stimuleren van het gebruik van het openbaar vervoer in de weg staat. Connexxion is inmiddels op de hoogte gesteld van de als forse verslechtering ervaren dienstregeling.

B&W van Rijnwoude is verzocht om Connexxion te bewegen de dienstregeling te herzien, maar lijkt hiertoe niet bereid.

Geen opmerkingen: