donderdag 24 februari 2011

Werkzaamheden rond de Tweeklank in Hazerswoude Rijndijk zorgen voor verkeersproblemen

Werkzaamheden rond de Tweeklank in Hazerswoude Rijndijk veroorzaakten tijdens de donderdagse weekmarkt forse bereikbaarheidsproblemen in de kern. Een blokkade van de Willem Kloosstraat, en het 1 richtingsverkeer in de Herman Gorterstraat, hielden in dat het verkeer veelvuldig geen kant op kon. Het 1 richtingsverkeer achter de garageboxen van het winkelcentrum droeg daar voorts sterk aan bij. Door de drukte, en de vele langs de garages geparkeerde auto’s ontstonden gevaarlijke situaties vanwege automobilisten die niet ander konden dan terug te keren naar de Rijndijk. Voetgangers waren met name kind van de rekening.

Hazerswoude Rijndijk kent slechts 3 toegangen tot de kern. De Melkweglaan, de Da Costasingel / Willem Kloosstraat, en de Potgieterlaan. Het wegvallen van de Da Costasingel, en de Willem Kloosstraat, houdt in dat de kern nog maar via 2 punten bereikbaar is, waar automobilisten ook allerlei restricties tegenkomen.

De Gemeente Rijnwoude had geen maatregelen genomen, zoals toezicht op, en het verhinderen van blokkades, en het plaatsen van bewegwijzeringen.

Met B&W van Rijnwoude is al veelvuldig gesproken over het beeindigen van deze wekelijks terugkerende probleemsituatie. Het verplaatsen van de weekmarkt naar het plein aan de singelzijde van het Gemeentehuis is altijd een optie geweest. Bewoners zijn bevreesd voor calamiteiten op de donderdagen, vanwege de problematische bereikbaarheid van wijken voor de hulpdiensten. B&W van Rijnwoude houden een oplossing inmiddels al jaren op.

Geen opmerkingen: