zondag 27 februari 2011

Renovatie plantsoen Hazerswoude Rijndijk leidt tot water- en modderovelast

In het voorjaar van 2010 zijn de 3 plantsoenen in Hazerswoude Rijndijk in opdracht van de Gemeente Rijnwoude gerenoveerd. Een nieuwe grasmat, plus nieuwe beplanting zouden het plantsoen een verfrissende indruk gaan gegeven.

Als snel na de renovatie bleek dat het voormaliger grasperk van het Tollensplantsoen een onkruidveld was geworden. Voortts had de beplantting, door het droge voorjaar, ernstige moeite om te groeien.

De Gemeente Rijnwoude heeeft de aannemer opdracht gegeven het grasperk opnieuw van gras te voorzien. Dit vond plaats in oktober. Hierdoor is het gazon inmiddels al bijna een jaar niet meer bruikbaar voor recreatie.

Ernstige gevolgen echter blijkt nu wateroverlast te zijn. Het niet volgroeide grasperk staat na elke gemiddelde regenbui blank, en loopt het water naar het voetpad voor de 1e vier woningen woningen, grenzende aan het plantsoen. De perken met beplanting staan tijdens regen telkens volledig blank. Met het water komt ook modder mee, en veroorzaken de bewoners, en de bezoekers, zowel in deze woningen, als op adressen elders een bevuiling in de woningen.

Door beschadigingen die zijn ontstaan aan het voetpad door zwaar materieel van de aannemer, en werkzaamheden door een wijkbewoner vanwege een tuinrenovatie, zijn verzakkingen en spoorvormingen ontstaan, en bereikt het water een kolk, mede door een het voetpad opgroeiende wortelpartij van een boom, niet afdoende.

De Gemeente Rijnwoude heeft middels een bevreemdende schriftelijke reactie van wethouder Dresden geweigerd om deze schade te (laten) herstellen, en de overlast te beeindigen. Deze reactie geeft aanleiding om met het voorjaar in het vooruitzicht tot een inzet om de wateroverlast in en vanuit het plantsoen te beeindigen,en het voetpad te hersteld te krijgen naar de situatie zoals deze was voor de renovatie.

Geen opmerkingen: