woensdag 23 februari 2011

Parkeerproblemen Hazerswoude Rijndijk deels veroorzaakt door bewoners zelf

De in een aantal wijken van Hazerswoude Rijndijk ontstane parkeerproblemen worden niet alleen veroorzaakt doordat destijds, tijdens de bouw van woningen, een vermoeden bestond dat het autobezit zou uitgroeien tot wat het nu is.

In een aantal wijken zijn ook bewoners daar debet aan. Gebleken is dat bewoners van straten om soms onduidelijke redenen de auto’s niet in de nabijheid van de eigen woning parkeren, terwijl daar veelvuldig ruimte te over is, maar soms zelfs op geruime afstand hiervan.

Hierdoor worden een aantal straten te zwaar belast qua parkeerdruk, en worden de bewoners van juist deze straten gedupeerd.

Ook werkt onder deze omstandigheden het “opschuifeffect” niet. Een natuurlijk "opschuifeffect" treedt in werking als geen parkeerruimte in de eigen straat meer aanwezig is.

De Gemeente Rijnwoude heeft een aantal parkeeronderzoekn gedaan, tijdens de nachtelijke uren. Deze onderzoeken zouden moeten de autobezitters in beeld moeten kunnen krijgen die telkens onnodig parkeerruimte elders in de wijk innemen.

Het actief benaderen van deze bewoners kan leiden tot een herstel van het “opschuifeffect”, en het beeidigen van de overlast die veel ergernis teweeg brengt. Voorts dient er oog te zijn voor bedrijfsactiviteiten die tijdens de avonduren woonwijken te zwaar belasten.

Geen opmerkingen: