dinsdag 22 februari 2011

Relatie buurtschap Groenendijk met Gemeentebestuur Rijnwoude verslechterd na vlot achterhaalde toezeggingen.

De bewonersavond inzake de huisvesting van Poolse werknemers in het voormalige hotel Groenendijk en een voornemen tot huisvesting in de Steenen Poort heeft geleid tot een toezegging die daags erop al weer werden ontzenuwd. Hierdoor is na deze avond de verstandhouding met de voormalige eigenaar van Hotel Groenendijk, tevens eigenaar van de Steenen Poort er niet beter op geworden. Evenals de relatie tussen het Gemeentebestuur en de bewoners. Vertegenwoordigers van de 2 betrokken uitzendbureau's deden voorts toezeggingen, die later minder van waarde bleken te zijn geweest vanwege een derde uitzendbureau die belangstelling bleek te hebben getoond voor het huren van woonruimte in de Steenen Poort.

Bewoners van het buurtschap verwijten de voormalige eigenaar van hotel Groenendijk de teloorgang van zijn bedrijf, wat de huidige probleemsituatie tot gevolg heeft gehad. De gebruikte argumenten dat het hotel de gevolgen heeft ondervonden van de aanleg van de N11 worden terzijde geschoven. Veel Hazerswoudse ondernemers hebben een tijdelijke teruggang in omzet gekend na de opening van de N11, en de reconstructie van de Rijndijk, maar zette het herstel zich na het voltooien hiervan weer in. Velen herinneren zich hotel Groenendijk als druk bezocht door buitenlandse toeristen, de goed bezochte lunchmogelijkheid, en de prima verzorgde diners, bruiloften en partijen. Gevonden wordt dat reeds voor de openstelling van de N11, en de reconstructie van de Rijndijk sprake was van een kentering.

Groenendijkers vinden de voormalige eigenaar van hotel Groenendijk, en het Gemeentebestuur verantwoordelijk voor de omstandigheden, die ook een vitalisering van het buurtschap door middel van beoogde nieuwbouw in de weg staat.

Geen opmerkingen: