donderdag 24 februari 2011

Koudekerkers zien niets in een verplaatsing van het winkelcentrum

Tijdens een door de Gemeente Rijnwoude georganiseerde discussieavond is naar voren gekomen dat de deelnemers een verplaatsing van het winkelcentrum in Koudekerk niet voor ogen hebben, maar een facelift. Het huidige winkelcentrum is zeker voor wat betreft het oostelijke deel toe aan een renovatie. Forse ouderhoudsachterstanden bieden dit gedeelte een troosteloze aanblik.

Deze discussie loopt al veel langer, en worden al geruimte tijd argumenten aangedragen waarom het winkelcentrum niet verplaatst moet worden naar het Rijnpark.

Met een verplaatsing zouden veel oudere inwoners van Koudekerk van het ene op het andere moment hulpbehoevend worden, en afhankelijk worden van (mantel)zorgverlening. Juist in de omgeving van de Prins Bernhardstraat is in 2007 nog een seniorencomplex geopend.

Albert Heijn Koudekerk staat een verplaatsing voor ogen, omdat er wordt gespeculeerd op een mogelijke regiofunctie voor de supermarkt. Door de komst van Jumbo, en de verplaatsing van Hoogvliet in Hazerswoude Rijndijk, vindt een herschikking plaats van de klantenkring van de 3 supermarkten. Het is niet ondenkbaar dat een verplaatsing van Albert Heijn naar het Rijnpark voor deze supermarkt, vanwege de ontwikkelingen in Hazerswoude Rijndijk, verdere negatieve gevolgen voor deze supermarkt kan hebben.

Het huidige winkelaanbod in Koudekerk is voor deze kern afdoende. Koudekerkers zijn al vele jaren gewend om naar Alphen of Leiden te moeten reizen voor bepaalde branches. Ook voorziet de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude Rijndijk voor wat betreft non food in een behoefte.

Een verplaatsing van het winkelcentrum in Koudekerk is daarom niet in het belang van de bevolking, en de ondernemers.

Geen opmerkingen: