zaterdag 19 februari 2011

Heropenen Oudshoornseweg noodzaak

Nu de gevolgen van de sluiting van de Oudshoornseweg in Alphen aan den Rijn, die onder protest vanuit Alphen en Koudekerk toch doorgang vond, meer dan zichtbaar zijn geworden zwellen de protesten tegen deze afsluiting weer aan. Geprotesteerd wordt er onophoudelijk.

Een aantal voorspellingen zijn uitgekomen. Een deel van Alphen, en met name de inwoners van Koudekerk, laten het Alphense centrum links liggen. Alphenaren kozen voor alternatieven, zoals de Heren- en Ridderhof. Koudekerkers wijken voorts uit naar de Winkelhof in Leiderdorp. Ook zijn alternatieve gevonden via internetwinkels.

De afsluiting van de Oudshoornseweg wordt vooral gezien als een tegemoetkoming aan een kleine groep Alphense welgestelden, die kapitale villa's aan de Oudshoornseweg bewonen.

Voor Alphenaren uit het noordwestelijke gedeelte, en Koudekerkers betekent de afsluiting via toch al kwa geluids- en milieuoverlast voor de omgeving overlastgevende routes die bezaaid zijn met telkens op rood schietende stoplichten, of meerdere bruggen. Ter plaatse bekenden snijden ook veelvuldig de route af via de Sterrenlaan, waardoor deze van hindernissen voorzienen straat zeer onveilig is geworden.

Bevreemdend wordt het gevonden dat het Rijnwoudse B&W, ondanks een verzoek hiertoe, weigerde bij het Alphense college te pleiten voor de Koudekerse belangen. Deze houding is in Koudekerk slecht gevallen.

Tevens wordt het als bevreemdend beschouwd dat de Alphense PvdA fractie de zijde van de gefortuneerde villabewoners koos.

De zwaar gedupeerde winkeliers en ondernemens aan de Lage Zijde in Alphen hebben aangegeven dat de heropening van de Oudshoornseweg met spoed tot stand moet gaan komen.

Koudekerkers zijn van mening dat een fusie van Rijnwoude met Alphen inhoudt dat deze kwestie op korte termijn wordt opgelost, en de Oudshoornseweg op korte termijn wordt heropend.

Geen opmerkingen: