vrijdag 4 maart 2011

Benthuizen kiest voor fusie met Alphen en Boskoop

Uit het in Benthuizen gehouden referendum is middels een overduidelijke uitkomst voortgekomen dat de inwoners kiezen voor een fusie met Alphen en Boskoop.

Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat de inwoners van Benthuizen in het fuseren met Alphen en Boskoop het voorbestaan en het respecteren van de in de kern levende cultuur beter gewaarborgd vinden dan bij een fusie met Zoetermeer.

De bebouwing van Zoetermeer is het dorp reeds op korte afstand genaderd. Praktisch gezien houdt het fuseren met Alphen in dat onder andere de faciliteiten die de Wet Maatschappelijke Ondersteuning biedt binnen het huidige samenwerkingsverband blijven. Een fusie met Zoetermeer zou hebben ingehouden dat inwoners van Benthuizen zouden worden geconfronteerd met wijzigingen van aanbieders van zorg.

Wel maken inwoners van Benthuizen veel gebruik van Zoetermeerse faciliteiten. Een veel gehoorde mening is dat de kosten om de voorzieningen in stand te houden niet mede rusten op de gebruikers van buiten de plaats.Een verplaatsing naar het gebruik van Alphense faciliteiten ligt niet voor de hand.

De uitkomst van het referendum wordt gezien de afspraken die hieraan voorafgaande zijn gemaakt door B&W en de Gemeenteraad van Rijnwoude gerespecteerd, en dat Rijnwoude als een geheel zich gaat voorbereiden op de fusie met Alphen en Boskoop.

Geen opmerkingen: