vrijdag 18 maart 2011

Nieuw TenneT transport door Hazerswoude Rijndijk

Op met name zondag 10 april 2011 zal Hazerswoude Rijndijk opnieuw hinder gaan ondervinden van een groottransport van TenneT. Hierdoor zal de kern Hazerswoude Rijndijk gedurende een groot aantal uren moeilijk bereikbaar zijn. Omdat het door Mammoet verozrgde transport gedeeltelijk in de nacht plaatsvindt, en op zondag, zullen de gevolgen niet zo groot zijn als het transport van enige jaren geleden.

Tijdens een erder transport ondervond Hazerswoude Rijndijk op een zaterdag ernstige bereikbaarheidsproblemen. Een centrale verkeercoördinatie vanuit het Gemeentehuis ontbrak, en wisten de verkeersregelaars de weg niet in en om Rijnwoude. De verkeersregelaars werden toen ondersteund door zich vrijwillig inzettende bewoners. Destijds onstonden ook problemen omdat omleidigen en afzettingen niet overeenkomstg de door de Gemeente Rijnwoude verzorgde voorlichting werden uitgevoerd.

De keuze voor de nachtelijke uren, en een relatief verkeersluwe dag, biedt kansen om het transport minder overlastgevend voor Hazerswoude Rijndijk te laten verlopen.

De voorgaande transporten waren een grote publiekstrekker, en maakten de bewoners van de nood een deugd, om het transport, en de logistieke organisatie er omheen, te bewonderen.

Geen opmerkingen: