vrijdag 18 maart 2011

Plan om de huisartsenpraktijk Koudekerk naar Hazerswoude Rijndijk te verplaatsen dupeert ouderen

Koudekerkers hebben geschrokken gereageerd op een mogelijke verplaatsing van de huisartsenpraktijk naar de locatie het Anker in Hazerswoude Rijndijk. Hierdoor zou wederom een uiterst belangrijke voorziening uit de dorpskern Koudekerk aan de Rijn verdwijnen.

Juist de beoogde nieuwbuw in het Rijnpark zou het verdwijnen van voorzieningen moeten tegengaan, maar zouden, door een dergelijke verhuizing, voorzieningen reeds verdwenen zijn voordat de eerste bewoner de sleutel van de nieuwe woning in ontvangst neemt.

Met name de oudere inwoners van Koudekerk zouden hier de dupe van worden. Voor deze snel vergrijzende kern is de aanwezigheid van een huisartsenpraktijk in de kern van essentieel belang.

Met ongeloof is dan ook kennisgenomen van het feit dat ook de PvdA fractie voorstander is van een medisch centrum op de locatie het Anker. Door de fractievoorzitter wordt op de eveneens in beeld zijnde locatie aan de Dorpsstraat in Koudekerk gewezen, die zich eveneens op een te grote afstand voor de ouderen zou bevinden.

Mogelijkheden liggen er, indien de 2 Koudekerkse basisscholen zich samen op een nieuwe locatie aan de oostzijde van de woonkern gaan vestigen. Met name de ruimte van basisschool de Rank biedt kansen voor de bouw van een huisartsenpraktijk, samen met andere zorgverlenende instanties, zoals onder andere de Trombosedienst, die nu verspreid in de kern gevestigd zijn.

Geen opmerkingen: