woensdag 30 maart 2011

Omgevallen afvalcontainers blokkeren voetpaden

Op woensdag 30 maart 2011 bleek in de middag dat door het automatisch legen van de restafvalcontainers containers in Hazerswoude Rijndijk bij het terugplaatsen waren omgevallen. Later werd eenzelfde probleem ook in Koudekerk geconstateerd. Gezien de hoeveelheid niet correct terurggeplaatste containers wordt de de indruk gewekt dat de installatie die de containers laadt, leegt en terugplaatst, defect geraakt was.

Door de omstandigheden waren voetpaden geblokkeerd, en werden in Koudekerk ook containers aangetroffen die vanaf het voetpad op een parkeerplaats waren gevallen.

De mening dat de automatische installatie defect is geraakt wordt gevoed door het feit dat ruim in de avond nog sprake was van het legen van containers in Koudekerk.

Oplossing is het houden van toezicht vanuit de bestuurderscabine, en het handmatig terugplaatsen als containers niet correct door de installatie worden teruggeplaatst. Bij veel wind kan het echter we verstandig zijn de containers gecontroleerd neer te leggen. Van dergelijke weersomstandigheden was echter geen sprake.

Geen opmerkingen: