donderdag 29 november 2012

Worden Koudekerkers echt ongeduldig?

De werkgroep HDH, en de zich bij de werkgroep betrokken voelenden wonen voor het overgrote deel aan de route, en kennen daarom een persoonlijk belang in de discussie. De Hoogewaard, Dorpsstraat en de Hondsdijk kent echter een belang die tot de gehele kern Koudekerk strekt.

Koudekerkers willen niet dat de toegang tot het dorp wordt belemmerd omdat inwoners die langs de route wonen geen of minder autoverkeer "voor de deur" willen hebben. Zij worden immers ook gesignaleerd op plekken waar zij zelf weer als sluipverkeer worden aangemerkt.

Het wachten op de Maximaburg is noodzaak. De Alphense Gnephoek is, net zoals de Koudekerkse brug, niet berekend op de vele zware en lange transporten, en een toenamen van de verkeersintensiteit. Het is niet alleen rustig op de doorgaande route in Koudekerk.

Ook in de woonkern is het zeer stil, tot "doods". Koudekerk wordt tijdelijk ook door verkeer wat wel wat in de kern te zoeken heeft, gemeden. Dit is de leefbaarheid niet ten goede gekomen.

Het is een bekend gegeven dat de ideeen van de werkgroep onder de bevolking van Koudekerk niet breed worden gedragen. Gevonden wordt dat de inmiddels in meerdere fasen uitgevoerde belemmeringen de verkeerssituatie met name voor fietsers aanmerkelijk hebben verslechterd. Erkend wordt dat het veiliger is naar en van Koudekerk met de auto te reizen.

Nadat de Maximaburg is voltooid is het moment aangebroken om de discussie nieuw leven in te blazen, middels een breder samengestelde werkgroep, afkomstig is vanuit de gehele kern Koudekerk, die realistische maatregelen voor ogen heeft, en de verkeersveiligheid voor alle verkeeersdelnemers de hoogste prioriteit geeft, en het persoonlijke belang ondergeschikt maakt aan het algemene.

De mening dat, zoals de publicatie op de website van Omroep Rijnwoude meldt, Koudekerkers ongeduldig geworden zouden zijn, vanwege het uitblijven van nieuwe verkeersmaatregelen, is niet in overeenstemming met hetgeen leeft in de kern.

Volledige publicatie (bron Omroep Rijnwoude):
http://omroeprijnwoude.nl/nieuws/2012/11/koudekerkers-worden-ongeduldig/


Geen opmerkingen: