zaterdag 16 april 2011

Andere locatie voor soos Koudekerkse senioren

De soos die elke donderdagmiddag wordt gehouden voor Koudekerkse senioren is verplaatst van Rhijndael naar het vrijetijdscentrum de Ridderhof.

Vanwege de afbraak van het restaurant van Rhijndael is er geen plaats meer om de soos op die locatie voort te zetteen.

Of de soos na de verbouwing terugkeert naar het medio januari 2012 verbouwde Rhijndael is onzeker. Behalve dat het onduidelijk is of er afdoende ruimte in het verbouwde Rhijndael beschikbaar is, blijkt de soos zeer welkom te zijn in de Ridderhof. De beheerder van de Ridderhof doet er ronduit alles aan om de senioren het naar de zin te maken. De vrijwilligers van de Stichting Welzijn Ouderen Koudekerk zijn hierover zeer te spreken.

Consequentie van de verhuizing naar de nieuwe locatie is dat een groep senioren is afgehaakt. Zij vinden de nieuwe locatie, om uiteenlopende redenen, niet, of te moeilijk, bereikbaar.

Met de verhuizing van de soos is een verschraling in gang gezet voor wat betreft de voorzieningen die in het deel van Koudekerk, waar veel senioren wonen, en tevens het seniorencomplex Albrechtstaete is gevestigd, voorhanden waren. Ook van een reeks andere voorzieningen wordt gevreesd dat deze gaan verdwijnen, en het woongenot van de senioren zal gaan verslechteren, en zelfs het zelfstandig wonen, zonder hulp van derden, kan gaan bemoeilijken.

Geen opmerkingen: