zondag 17 april 2011

Hernieuwd pleidooi voor verplaatsing stoplicht Koudekerkse brug

Wethouder Ferdinand Ketel van Rijnwoude heeft aangegeven het verstandig te vinden het stoplicht in de Koudekerkse Bruggestraat, bij Cafe de Hoek, te verplaatsen naar de andere zijde van de Koudekerkse brug. Door de huidige locatie van het stoplicht raakt de brug veelvuldig gestremd door verkeer dat wachtende is voor het stoplicht. Dit idee werd al veelvuldig aangereikt door Koudekerkers, en werd tot op heden niet serieus door de Gemeente Rijnwoude overwogen.

Het verplaatsen van het stoplicht heeft als negatief effect dat het verkeer op de Rijndijk in Hazerswoude Rijndijk gestremd kan raken op de aan de Bruggestraat grenzende rotonde. Ook fietsers kunnen hierdoor verder in het gedrang komen. De veiligheidssituatie voor fietsers in het gebied bij de Koudekerse brug is al jaren verontrustend te noemen.

De plannen om de stoplichten tijdens werkdagen een belangrijk deel van de dag in werking te houden kunnen, behalve de positieve effecten, ook behoorlijk wat negatieve effecten teweeg brengen, en baren daarom ernstige zorgen.

2 opmerkingen:

Anonymous zei

Waarom verplaatsen? Weg met dat ding, de doorstroming is 2x beter zonder dat stoplicht omdat 2 verkeerstromen tegelijk kunnen rijden.

Bert Lekx zei

Het bericht van 17 april 2011 is natuurlijk door de ontstane omstandigheden achterhaald. Koudekerkers willen dat de stoplichten worden verwijderd, of niet buiten de spits, en niet op zaterdag in werking worden gesteld.