dinsdag 26 april 2011

Niet doorgaan RijnGouwelijn niet betreurd in Rijnwoude

In tegenstelling tot de politiek in Rijnwoude betreurt de bevolking het vervallen van de aanleg van de RijnGouwelijn niet.

De RijnGouwelijn hield geen volwaardig station in Hazerswoude Rijndijk in, maar een halte op een sneltramlijn. Ook het traject door de Leidse binnenstad, via een niet echt aantrekkelijk trace, bekoorde niet echt.

Bevreesd waren bewoners van diverse kernen van Rijnwoude voor het ernstig verslechteren van de busverbindingen, en het moeten overstappen om reizigers te bezorgen bij de RijnGouwelijn halte in Hazerswoude Rijndijk.

Omdat de Provincie vermoedelijk toch inzet op een verbetering van de verbinding tussen Gouda en Leiden via bestaand, en verdubbeld spoor, wordt nu toch gehoopt op een volwaardig station. Een dergelijke voorziening werd reeds in het vooruitzicht gesteld tijdens de aanloop naar de aanleg van de N11.

De beoogde locatie van een station in Hazerswoude Rijndijk is echter omstreden. Ter hoogte van het de beoogde bouwlocatie Westvaartpark, aan de rand van de bebouwing. Hazerswoude Rijndijkers zien het station liever centraler aangelegd, ter hoogte van de tennisvelden.

Uitgangspunt blijft dat de kwaliteit van het busvervoer wordt gehandhaafd, zij het dat de huidige dienstregeling van met name de Connexxion lijnen 186 en 187 verbetering behoeft, niet meer omrijdt via Roomburg, en met een logischer tijdinterval, samen met lijn 169, vanuit Hazerswoude Rijndijk naar Leiden rijdt.

Geen opmerkingen: