zaterdag 16 april 2011

Reacties op artikel over TenneT Transport in Hazerswoude Rijndijk

Op het artikel over het TenneT transport op zondag 10 april 2011 zijn reacties binnengekomen. Hierin werd behalve uitleg gegeven over het waarom van het afsluiten van de rotonde Gemeneweg / Rijndijk, terwijl het transport reeds bij het ponton, 2,5 km. vedrer op de Rijndijk, was aangekomen.

In 1 van de reacties was opgenomen dat automobilisten werden verwezen naar de route via de woonwijk (Potgieterlaan / Da Costasingel), om zo hun reis naar Koudekerk en Alphen te vervolgen. Dit is pertinent onjuist.

Vanaf de positie bij de rotonde was via de laad- en loswal zichtbaar dat er volop verkeer via de Koudekerkse brug reed. Automobilisten werden geruime tijd wel degelijk naar Leiderdorp gestuurd. Ter plaatse bekenden probeerden het overigens met succes wel via de Potgieterlaan. Onbekenden ter plaatse konden niet anders dan de aanwijzingen volgen.

Ook wekt de vermelding dat de verkeersregelaars, omdat zij niet ter plekke bekend zijn, de automobolisten niet altijd de juiste weg konden wijzen, enige bevreemding. Niet omdat zij zelf bekend zouden behoren te zijn in de omgeving, maar omdat het, net zoals tijdens het vorige transport, zo node ontbrak aan bijstand en regie vanuit de Gemeente Rijnwoude.

Op 17 april 2011 wordt een 2e poging ondernomen om de trafo op een ponton te plaatsen, en wordt aangenomen dat veiligheidsmaatregelen worden genomen voor de toeschouwers, en de bewoners van de Oude Rijn aan de Koudekerkse zijde.

Inmiddels is de 2e poging om de trafo op een ponton te plaatsen gelukt, en komt daarmee een einde aan een week waarin de trafo noodgedwongen een weghelft blokkeerde op de Rijndijk.

Ten slotte wordt benadrukt dat anonieme reacties niet worden geplaatst. Reacties zijn van harte welkom, mits de identiteit van de auteur hiervan bekend wordt gemaakt.

De betrokken bedrijven, en de Gemeente Rijnwoude, behoren zich er van bewust te zijn, dat een transport, zoals nu afgerond is, met name op Hazerswoude Rijndijk, een zwaar beslag legt. De gevolgen hebben geleid tot een voorkeur om de kern bij een volgende gelegenheid in de nacht te passeren.

Geen opmerkingen: