woensdag 6 april 2011

Schema passage TenneT transport door Hazerswoude Rijndijk bekend

Inwoners, bedrijven en verenigingen waren tot 5 april 2011 in het ongewisse over de tijdstippen waartussen op 10 april het TenneT transport Hazerswoude Rijndijk gaat passeren. Gehoopt werd op een passage tijdens de nacht van 9 op 10 april.

Dankzij een publicatie in een dagblad blijkt het transport Hazerswoude Rijndijk tussen 10.00 en 14.00 te passeren. Door diverse bronnen werden uiteenlopende tijdstippen gepubliceerd, en wekte Tennet in een brief aan de bewoners de indruk dat Hazerswoude Rijndijk langdurig niet of slecht bereikbaar zou zijn.

Omdat de competitieverplichtingen reeds medio zomer 2010 vast zijn gesteld, ondervindt ook de sportvereniging Bernardus hinder met betrekking tot de bereikbaarheid van de accommodatie voor bezoekende teams.

Hoewel een TenneT transport altijd voor veel publieke belangstelling zorgt, hoopt Hazerswoude Rijndijk dat het op 10 april passerende transport voor een langere tijd de laatste is.

Het afsluiten van wegen houdt een te problematische bereikbaarheid van de woonkern in, en voelen inwoners zich hierdoor tijdens de wegsluitingen, vanwege de passage van het transport, van de buitenwereld afgesloten. Ook het openbaar vervoer mijdt Hazerswoude Rijndijk tijdens het deel van de dag.

Geen opmerkingen: